Εξώφυλλο βιβλίου Ο Νέος Μεσαίωνας - Εκδόσεις Αλτιντζή
Νικόλαος Μπερντιάγεφ

Ο Νέος Μεσαίωνας

Ρωσική Επανάσταση, Δημοκρατία, Σοσιαλισμός, Θεοκρατία
11.50
Φιλοσοφία

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 25€

Ο μεγάλος χριστιανός στοχαστής και φιλόσοφος της ελευθερίας του πνεύματος Ν. Μπερντιάγεφ καταγράφει διακριτικά και βαθυστόχαστα στο βιβλίο αυτό τα σημαδιακά αίτια της κρίσης του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Ξεκινά από τα πνευματικά βάθρα του πολιτισμού αυτού, στα οποία ασκεί μια αυστηρή κριτική κάτω από το φως του ορθόδοξου χριστιανικού πνεύματος, για να αποδείξει ότι η Δυτική Ευρώπη, κυρίως μετά την Αναγέννηση, αστόχησε σε πολλά ως προς τον πνευματικό της προσανατολισμό… (από τον πρόλογο του μεταφραστή) – Ο Νέος Μεσαίωνας, Νικόλαος Μπερντιάγεφ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τα τρία θέματα του μικρού αυτού βιβλίου είναι μελέτες που γράφτηκαν σε διάφορα χρονικά διαστήματα και διαμορφώθηκαν τελικά μέσα σε ενάμιση χρόνο. Δεν έχουν μόνο μία εσωτερική ενότητα, αλλά επαναλαμβάνουν και αναπτύσσουν τις ίδιες βασικές σκέψεις σε μία πάντοτε νέα συνάφεια και σχέση.
«Η Ρωσική Επανάσταση» και «Δημοκρατία, Σοσιαλισμός και Θεοκρατία» γράφτηκαν βασικά σε μορφή μιας κριτικής και έχουν σκοπό την αποκάλυψη των αρνητικών στοιχείων, ενώ «ο Νέος Μεσαίωνας» γράφτηκε σε μορφή θετική.
Με τον «Νέο Μεσαίωνα» προσπαθώ να υποδείξω μία διέξοδο από την παγκόσμια κρίση. Οι σκέψεις μου θα κατανοηθούν σωστά, αν εννοηθούν δυναμικά. Κάθε στατική αντίληψη θα είναι λανθασμένη. Με ενδιαφέρει μόνο το πεπρωμένο της ανθρώπινης κοινωνίας που είναι σε κίνηση.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

ISBN: 978-960-9465-41-0
Σελίδες: 168
Έτος: 2019
Εκτύπωση: μονόχρωμη
Εξώφυλλο: μαλακό
Διαστάσεις: 14×21 εκ.
Κωδικός Ευδόξου:

Μενού