Εξώφυλλο βιβλίου Λειτουργική Ψαλτική - Εκδόσεις Αλτιντζή
Σπυρίδων Στ. Αντωνίου

Λειτουργική Ψαλτική

Ήτοι ψάλματα Θείων Λειτουργιών, Ακολουθιών και Τελετών
31.00
Θεολογία - Εκκλησιαστική ζωή

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 25€

Το βιβλίο αυτό είναι ένα πλούσιο ανθολόγιο της Λειτουργικής Ψαλτικής, απαραίτητο για την άσκηση και εμπειρία των υποψηφίων στελεχών της Εκκλησίας και προσφέρεται ως βοήθημα-εγκόλπιο ψαλτικής και λειτουργικής, για τους κληρικούς και τους ιεροψάλτες.… (από τον πρόλογο) – Λειτουργική Ψαλτική, π. Σπυρίδων Στ. Αντωνίου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Οι ύμνοι των ακολουθιών, των Θείων Λειτουργιών όλων των λειτουργικών τύπων, του βυζαντινού, αντιοχειανού, αλεξανδρινού, έχουν συστηματικά καταγραφεί, ύστερα από πολυετή εργασία κατά τον παραδεδειγμένο από την ψαλτική παράδοση της Εκκλησίας τρόπο.
Πρόκειται για τα ψάλματα:
α) των οκτώ λειτουργιών των διαφόρων λειτουργικών τύπων: Ιωάννου Χρυσοστόμου, Μ. Βασιλείου, Αποστολικών Διαταγών, Ιακώβου Αδελφοθέου, και Αποστόλου Μάρκου, Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, του αλεξανδρινού τύπου, Προηγιασμένων Δώρων του βυζαντινού και Προηγιασμένων Δώρων Ιακώβου του Αδελφοθέου, του Αντιοχειανού.
β) Δέκα ακολουθιών του ασματικού και μοναχικού τυπικού: Μοναχικού Όρθρου (των Τριών Ιεραρχών), Όρθρου των Θεοφανείων, Όρθρου Μεγ. Τεσσαρακοστής, Μεγάλου Κανόνος, Μεγάλου Απόδειπνου, Ακολουθίας των Ωρών, Τριθέκτης Ασματικής Πανυχίδος, Μνημοσύνου, Χαιρετισμών της Θεοτόκου.
γ) του Ευχελαίου και του Μικρού Αγιασμού.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

ISBN: 978-960-9465-19-9
Σελίδες: 592
Έτος: 2015
Εκτύπωση: μονόχρωμη
Εξώφυλλο: μαλακό
Διαστάσεις: 17×24 εκ.
Κωδικός Ευδόξου: 112693866

Μενού