Εξώφυλλο βιβλίου Η Πολιτιστική μας Κληρονομιά σήμερα - Εκδόσεις Αλτιντζή
Σαπφώ Ταμπάκη

Η Πολιτιστική μας Κληρονομιά σήμερα

Μνημεία, Μουσεία, Αρχαιολογικοί χώροι για τους εκπαιδευτικούς
24.00
Αρχαιολογία

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 25€

Η γνωριμία με την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας του αποτελεί για κάθε πολίτη αρχικά μία πηγή πληροφόρησης για το παρελθόν, μακρινό ή κοντινό των προγόνων του. Ευρύτατα χρησιμοποιείται η διαπίστωση ότι: λαός χωρίς παρελθόν δεν έχει μέλλον. Πέρα όμως από τις γνώσεις, που προσφέρει η πληροφόρηση, δεν αρκεί και δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός η συσσώρευση γνώσης, η οποία μόνη της δε δημιουργεί παιδεία.
Η ενασχόληση με τις εκφράσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας, δηλαδή με τον πολιτισμό, διαμορφώνει τη στάση μας απέναντι στη ζωή, μέσω της παρατήρησης, της εμπειρίας, της κατανόησης και της ερμηνείας. Συντελεί ακόμη στην αυτογνωσία μας, αλλά και στην κοινωνικοποίηση με τους δικούς μας και τους ξένους.… (από τον πρόλογο) – Η Πολιτιστική μας Κληρονομιά σήμερα, Σαπφώ Ταμπάκη

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στο βιβλίο αυτό δίνονται στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας με την εξέταση βασικών θεμάτων της εξέλιξης του ελληνικού πολιτισμού, έτσι όπως αυτά φανερώνονται μέσα από τα υλικά του τεκμήρια, δηλαδή τα μνημεία.
Η κατάταξη γίνεται χρονολογικά, από τα προϊστορικά χρόνια έως τη βυζαντινή εποχή για να γίνουν κατανοητές οι ανακαλύψεις και τα επιτεύγματα των Ελλήνων.
Δεν ενδιαφέρει εδώ μόνο η ιστορία της τέχνης και τα καλλιτεχνικά αριστουργήματα. Οι σύγχρονες επιστημονικές έρευνες, αρχαιολογικές, ιστορικές, ανθρωπολογικές αναφέρονται πια στο σύνολο ενός πολιτισμού και όχι στους μεγάλους καλλιτέχνες, στους σημαντικούς άρχοντες, στους δημιουργούς πνευματικών και τεχνολογικών ρευμάτων.
Σήμερα παραδεχόμαστε ότι η καθημερινή ζωή των απλών ανθρώπων είναι επίσης πολύ σημαντική.
Ιδιαίτερα στην εκπαίδευση αυτή η νέα άποψη προσφέρει χρήσιμο υλικό για πολλές δράσεις, με μεγάλο ενδιαφέρον για τα παιδιά.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

ISBN: 978-960-9465-12-0
Σελίδες: 264
Έτος: 2011
Εκτύπωση: τετράχρωμη
Εξώφυλλο: μαλακό
Διαστάσεις: 17×24 εκ.
Κωδικός Ευδόξου: 112693847

Μενού